Federaal parlement

Federaal parlement

Federaal volksvertegenwoordiger

Ga naar mijn 'Brugge'-blog

Een schild tegen online gokgedrag

Andere parlementaire thema'sPosted by franky demon Sat, January 17, 2015 15:37:53

Om online gokgedrag beter in de gaten te kunnen houden werden verschillende maatregelen genomen. Het logo ‘gokhulp.be’ moet toegevoegd worden op goksites en daarna is er toezicht op het aanmaken van een online spelersprofiel. De kansspelcommissie houdt als een ‘Big Brother’ toezicht op het gokgedrag en grijpt in waar nodig. Een goede zaak. Sociale drama’s door een gokverslaving kunnen hiermee voorkomen worden.

Sedert begin dit jaar heeft de Kansspelcommissie de vergunde online operatoren verplicht om op hun website naast het registratieveld het logo te plaatsen www.gokhulp.be of www.aide-aux-joueurs.be te plaatsen. Het is de bedoeling om op die manier informatie over gokverslaving en adressen van hulpverleners in België op een zichtbare plaats tonen aan de spelers. Deze tweetalige website bevat een informatie- en hulpaanbod voor personen met een gokprobleem en wil op een laagdrempelige manier probleemspelers bereiken. Het aanbod is gratis en volledig anoniem.

De Kansspelcommissie kijkt toe als er iemand een nieuw onlinespelersprofiel aanmaakt. Dit gebeurt aan de hand van een informaticasysteem dat verbonden is met de vergunde goksites. Als iemand zich registreert op een dergelijke kansspelwebsite, ontvangt hij/zij een spelerssleutel, die toelaat om via dit informaticasysteem te controleren of toegang tot de kansspelen op de website mag worden verleend. De registratie wordt elektronisch doorgestuurd naar de Kansspelcommissie die nagaat of de speler mag worden toegelaten. Op basis van deze controle is het mogelijk dat de kansspelwebsite het bericht krijgt dat de persoon niet wordt toegelaten. In dat geval zal hij/zij geen spelerstoken ontvangen.


  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post76