Federaal parlement

Federaal parlement

Federaal volksvertegenwoordiger

Ga naar mijn 'Brugge'-blog

Agressie in ziekenhuizen - Spoorwegpolitie - Tiforel

PolitiePosted by franky demon Thu, February 12, 2015 18:09:01

Bewakingsdiensten vragen om meer bevoegdheden om de toenemende agressie in de spoedgevallendienst en de psychiatrische afdelingen van ziekenhuizen aan te pakken. Over het aantal oproepen die de politie jaarlijks krijgt om schermutselingen aan te pakken kon de minister helaas geen antwoord geven. Deze cijfers worden naar verluidt niet bijgehouden. De wet op de private veiligheid zal samen met het lopend kerntakendebat over de politietaken, worden doorgelicht. Na een reeks consultatierondes, o.a. met de lokale politiezones, hoopt de minister het debat tegen de zomer te kunnen afgerond hebben.

Een tijdje geleden was er in Brugge ophef toen bleek dat de communicatie tussen de lokale politie en de spoorwegpolitie niet optimaal bleek. Aanleiding was een incident waarbij een persoon met een mes een jongen bedreigde. De spoorwegpolitie heeft ondertussen een aantal initiatieven genomen om zich nog beter bekend te maken in de verschillende politiezones en om de leden te sensibiliseren voor de gevaren bij het optreden op het spoorwegdomein. “De hardware is er”, opperde de minister. “De software zit in de hoofden van de lokale mensen.”

Na de ‘tiforel’ tijdens de match Standard-Anderlecht is de politie gestart met het identificeren van de supporters die de bezwaarlijke tifo ontrolden. Daarna zullen PV’s worden opgemaakt en bezorgd aan de Voetbalcel. Als de feiten bewezen zijn kunnen de supporters, volgens de Voetbalwet, een geldboete krijgen tussen 250 en 5000 euro en/of een stadionverbod van 3 maanden tot 5 jaar. De procedureperiode is 6 maand.  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post97